Sain testiin Santa Marian uutuuksia: gluteenittomia tortilloja ja dippisalsaa, josta sokeri on poistettu kokonaan ja tomaattia on lisätty runsaasti. Salsa on kyllä parasta maissilastujen kanssa mutta toimii se myös tortillan täytteenä. Tuota hottia en ole vielä uskaltanut maistaa, ja parempi syödä ensin toinen purkki tyhjäksi ettei vain pääse pilaantumaan turhaan.
Uudistunut salsa maistuu hyvältä, sokerin puuttumisen huomaa heti. Toivoisin, että markkinoille tulisi joskus salsa, joka muistuttaisi enemmän pyreetä...sitä olisi nimittäin paljon helpompi syödä esimerkiksi maissilastujen kanssa. Ei tipu matkalla suuhun niin helposti.
Uudistunut salsa maistuu hyvältä, sokerin puuttumisen huomaa heti. Toivoisin, että markkinoille tulisi joskus salsa, joka muistuttaisi enemmän pyreetä...sitä olisi nimittäin paljon helpompi syödä esimerkiksi maissilastujen kanssa. Ei tipu matkalla suuhun niin helposti.
Gluteenittomat tortillat muistuttavat ehkä hieman rieskoja rakenteeltaan. Maku on mieto ja tarkkasuinen lapsemmekin piti näistä, ovat kuulemma parempia kuin ne tavalliset. Ainoa harmitus näissä on kova hinta. Paketissa on vain 4 lättyä ja hintaa tulee reilun euron kappaleelta. Perinteisessä paketissahan tortilloja on kuudesta kahdeksaan ja paketin saa parhaimmillaan eurolla. Sääliksi siis käy heitä, jotka "tavallisia" tortilloja eivät pysty syömään.
Näitä gluteenittomia tortilloja pitää myös lämmittää hieman enemmän jotta niistä tulee tarpeeksi pehmoisia. Gluteeni kun yleensä antaa pehmeyttä ja näistä se puuttuu.
Gluteeniton tortilla leivotaan leipomossa, jossa ei käsitellä gluteenipitoisia tuotteita tai raaka-aineita. Tuote on pakattu suojakaasuun eikä sitä pakasteta missään vaiheessa.
Santa Maria on myös uudistanut myynnissä olevien salsakastikkeidensa koostumuksen täysin. Uudistuneet dipit sisältävät noin 50 prosenttia enemmän tomaattia kuin aiemmin, suolapitoisuutta on vähennetty 34 prosenttia eikä tuotteessa ole lainkaan lisättyä sokeria. Muunnettu tärkkelys on korvattu muuntamattomalla tärkkelyksellä. Lasipurkissa myytävässä dipissä on kaksi tulisuusastetta: medium ja hot.
– "Salsadippien uudistus liittyy Santa Marian laajempiin tavoitteisiin; pyrimme vuoteen 2020 mennessä vähentämään tuotteistamme 1 200 tonnia lisättyä sokeria. Useimmissa tuotteissamme on jo vähennetty merkittävästi suolaa ja poistettu lisäaineita sekä sokeria. Santa Maria haluaa vastuullisena toimijana tarjota kuluttajille yhä terveellisempiä vaihtoehtoja mausta tai laadusta tinkimättä", kertoo Santa Marian Category Manager Anna Hätälä. (lähde)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti